Volg ons op:
Facebook Linkedn Twitter

Notaris AWBZ

Door een wijziging te maken in uw testament, wilt u  voorkomen dat u extra geld kwijt bent aan bijvoorbeeld opvang in een verzorgingstehuis. Op deze pagina komt u alles te weten over de kosten van een Notaris voor het wijzigen van een testament of meerdere testamenten. Wie de eigen bijdrage van de AWBZ niet kan betalen uit zijn pensioen en AOW moet zijn eigen vermogen aanspreken. De eigen bijdrage voor het verzorgingshuis kan maximaal oplopen tot 24 duizend euro per jaar. Het is logisch dat u bang bent dat uw spaargelden naar de belastingdienst gaan, dit kunt u beperken/omzijlen door een testament te wijzigen. Tevens kan de Notaris u meer informatie verschaffen over de wetswijziging en plannen van het kabinet.

Notaris AWBZ eigen bijdrage:
De eigen bijdrage kan worden omzeild door een aanpassing in het testament. Ouderen kunnen daarin opnemen dat kinderen hun kindsdeel mogen opeisen als de langstlevende ouder in een verzorgingshuis wordt opgenomen.

Voordeel testament wijzigen:
- Eigen bijdrage omzeilen door aanpassing in het testament

Door een goed testament te maken, kan het vermogen direct na het eerste overlijden voor een groot gedeelte doorgeschoven worden naar uw kinderen. Op deze manier houdt u als langstlevende minder vermogen over en geldt er dus een lagere bijdrage. Uw vermogen komt dan direct bij uw kinderen terecht en zal niet benut kunnen worden voor de AWBZ bijdrage.


Gratis offertes ontvangen van Notariskantoren bij u in de buurt en bespaar tot € 144,00!
Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en ontvang gratis en vrijblijvende meerdere offertes van Notariskantoren bij u in de regio voor het wijzigen van uw testament voor de AWBZ rechtstreeks in uw mailbox binnen 24 uur